Tuesday, November 29, 2005

Life??

Alhamdulillah aku balik umah ari tu dengan selamat...very happy actually. Aku lepak kat Jb seketika wif my sayang. My last paper was terrible...seday sangat sebab tak dapat nak buat. So aku kuar awal, supposed abis kul 5.15 pm but aku kuar 4.30pm. Thanks my frens yati,assif and aus sebab hantar aku kat terminal..we have a wonderful moment. Segala yang dirancang my sayang berjln dengan lancar...=) So last day tu we all layan Harry Potter kat CS before bertolak ke Mersing hantar aku..wah abg drive ke mersing? hehehe....
we all sampai dalam kul 6.30pm, so aku bawak ronda bandar mersing dulu...sek aku, hospital mom's work, tepi laut and macam2 lagi laaa. Before this, mase mula2 datang skudai..chewah bukan main seronok lagi abg tunjuk sek ren die..sek men..satu taman round...bilik kerja ayah(utm) sampai ke taman ex2 girlfren die sekali=)
Thanks mom sebab dah ready for our dinner. Actually both of us terasa terharu sangat kan abang... got blessing from my parents! Thanks so much....we love u all!!

Saturday, November 26, 2005

Tuesday, November 22, 2005

Satu paper lagi yahoo!!!

Today aku ade paper chemistry…well overall quite okaylaa. Ntah macammane ari nie aku overslept…giler betul!! Roomate aku yang selama nie tak penah bangun lewat dah ukir sejarah baru dalam hidupnye bersama aku..hehehe..So pe lagi subuh gajah la kami berdua kul 7.00 am. Balik daripada exam trus sambung packing barang, well including my pc. My dad datang pick barang aku and my sayang’s things. Finally my dad came with my little bro, iwan…almost 3.30 pm. Aku terus tertanya-tanya mengapa itu mesti berlaku pada diriku…just forget bout it laa.
Aku masih ade satu paper lagi iaitu paper biology (my favorite subject my mother said hahaha) There’s one thing that make me worry..pasal balik nie..hopefully everything become smoothly....everybody’s got something they have to leave behind....

Friday, November 18, 2005

Bila habis exam nie!!

Sehingga hari nie aku dah ambil 2 paper, iaitu Biologi dan Internet Programming. So far both of them actually quite okey, but I don’t know why I cant do well. I asked myself, why?? Whatever is, ape jua yang akan aku dapat aku akan terima dengan pasrah…eee cehh..seday jer bunyinyer…=) so now aku hanya boleh bergantung pada another paper biologi and chemistry. This is only my chance!!
Well, tadi pagi aku temankan my sayang settlekan kotak-kotak die nak diposkan. Semua kotak (3 kotak) it take cost about RM400 something. Haiya…aku masa tu dah pandang die semacam, mane taknyer…out of our budget!! We only spend around RM200 for that. So expensive…at last he decides nak tumpang two more kotak kt abah (my dad). My lucky laa my parents volunteer nk pick all my stuff in here.. alhamdulillah. Jadi settle laa satu masalah. Die pun dah balik KL semula petang tadi nak lepak dengan abg Yus. Dah lamer jugak tak jumpe dengan abg Yus (handle pusat tuition family my sayang but now dah kerja somewhere in Klang) Miss my sayang so much..jadilaa semalam whole day teman aku study. Thanks dear!! Malam nie study sorang semula…seday pulak tibe-tibe sebab takde die. This is my first experience study for final without him!! Memang tragic jer..hehehe..relax la brader!!(calm down myself) Abis paper kan jumpe semula....=) Eii..cepatlah abis paper…hehehehe….
Semalam before met him aku makan malam dengan yati. Well dah lamer giler kami tak jumpe since cuti raye tu. Biler dah jumpe tu, macam-macam la cerita yang keluar. Aku tengok yati dah kurus sikit, ker mate aku nie salah tengok. Hopefully ko bahagia dengan ape yang ko cari selama ini. Dia tanye aku nak keje samer tak cuti nie,aku terlupa yang die actually dah final sem. Nampak gayanyer sem depan aku dah kehilangan seorang teman gaduh,nangis,suka,ketawa,jerit,duka,jalan2…byk lagi! She’s really meant to me…Well we all dah macam adik-beradik. Teringat pulak dua tahun yang lepas, yati ajak aku and my sayang gi Melaka jumpe member die. Masa tu nampak kesungguhan die sampai nak sponsor kami everything. Hehehe…bile dah sampai Melaka at last we all bermalam kat umah mak sedara my sayang nak save budget yati. Kelakar memori kat sana..ade suka..ade duka jugak..but..thanks Yati for everything u do for me!
Alaa…pasal gambar tak entry-entry lagi…balik sweet home nantilaa. Wokey..nak sambung study!! Selamat…….

Wednesday, November 09, 2005

Makna Aidilfitri

Wow..ni baru seronot..all my family berkumpul di rumah walaupun dah masuk raye yang ke-3. Raye ke-3 my dad ajak kiteorang ke JB because kak ida my sis inlaw tak penah datang ke JB lagi.Abah bawak ronda Stulang, Danga Bay.. So terus laa beraya rumah saudara mara kat Kg Melayu Majidee, Tmn U..ade sorang sepupu lecturer kat UTM. Ingatkan nak gi beraya umah my sayang sekali..tp not right time laa abg. =) Sabar yer my sayang....
Well, my brother bawak citer LOST semua episode season 1...apalagi, aku and my sis tak abis-abis depan pc dah addict dengan citer tu...best giler!! My bro download dari somewhere (open source). Nak burn cd nak bg my sayang tapi berat sangat sebab versi dvd. Dulu ade kuar kat astro tapi aku mana ader kat rumah. Pastu skrang nie kuar kat channel 8 malam Isnin. Hehehe..aku dah katam dah citer tu. Memang best ar!! Tak sabar nak tengok season 2 tgh penggambaran. I thought nak cari DVD citer tu tapi belum dilancarkan lagi pun. Bulan Disember nie baru nak dilancarkan di Amerika. Kat Malaysia lambat lagilaa...Citer LOST ni sapu bersih Academy Award baru-baru nie..kalahkan drama siri desperate wife...caya laa!!
Alamak my final just around da corner...malasla nak balik kampus coz i’m still in raya mood....



Saturday, November 05, 2005

Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya semua..all my frens...my relatives…my family and my sayang ;-) Aku and family pagi raye sembahyang sunat kat masjid Sri Lalang. Before that, macam biasalah malam raye tu aku and my mom siapkan juadah tradisi kami untuk pagi raye..iaitu lontong, kuah kacang, kari ayam and last rendang daging. Tak berapa best sangat sebab akak and abang masing-masing first raye kat umah mentua dieorang. So kami yang tinggal nie masak sikt jer sbb after sembahyang sunat raye trus shoot ke Segamat kampung belah my dad. First rumah kiteorang pegi rumah mak utih. We had lunch there. Kebetulan tok chik pun ade same kat situ. My cousin yang paling rapat, Wahidah (anak mak utih) sekarang blaja kat UM amik Syariah and Usuluddin. Sebaya aku jer. Dulu Wahi (panggilan aku pada die) sekolah kat Sek Men Agama Johor Bahru.
Kalau kami berjumpa memang tak ingat dunia laa..borak sampai tak sedar pak ngah family pun datang jugak. Cerita pasal raye nie tak sah kalau tak citer pasal duit raye kan. Eii..tak malu jugak yer dah besar pun nak kumpul duit raye jugak. Seronok laa dapat duit raye. Kalau dalam keluarga saper yang besar sikit lagi banyak dapat duit raye..hehehe…
My sayang tahun ni beraya kat Skudai (home) jer..normally balik kg kat Melaka..kebetulan ayah (my sayang’s dad) tak berapa sihat baru kuar hospital. Tapi ramai jugak saudara mara yang datang kan abg. Maaf Zahir & Batin semua....