Monday, May 25, 2009

5 days before wedding

Hari sabtu g ke kuantan, my old hometown..dah lama sgt xjejak kaki ke ktn, n rasa sgt2 berbeza 10 thn yg lepas. Byk jgk tmpt gi:
- gi tmn gelora cari karipap panas abah, but unfortunately gerai tu tutup :-(
-gi makan kt restoran taj..our fav sice 1990 (briyani's house) skrg tgk restoran taj dah bukak dalam 5 kedai..berkembang maju nampaknye, tapi kami tetap pegi kt the old one blkg parkson and beside bintang.
-gi shopping kt east mall, kebetulan ade zoom karnival..m'sia tourism, so ushar skali package2 honeymoon(saje2) heeee....
-gi jumpe jiran2 lama kt ktn untuk bg kad jemputan.
-hmm..ape lagi ye...
So arini kat rumah org pelamin datang letak rangka2 n akn pasang betul2 rabu nie..so hantaran semua dah ok. Bilik pengatin pun dah 70% sbb org tu bt skali untuk bilik td, pasangkan kelambu and tabir..cuma nanti nak cari fresh flower, so tu nanti laa kan. Hmm, nak dekat kawin nie makin byk dugaan yg tak terjangkau berlaku, tapi kena sabar byk2 nanie! Ok sambung later huhu...

Monday, May 11, 2009

Happy Mom's day


Salam...ni anak yati Alya Firzanah bt Mohd Firdauz, sempat la pas abis final exam tu gi tgk die dgn abg. Dah besar ckit hehe..semoga jd mama n papa yg terbaik! Selamat Hari Ibu ;-)
To mom..semoga kasih sayang akan berkekalan sampai ke akhir hayat..amin!!! Akak sefamily balik weekend lepas, bw sekali Aza ( Damia's babysitter). Aza org kuat yg tolong sama2 bt hantaran nanie. Tq so much..skrg dah settle siapkan hantaran cume coklat, kek n sirih junjung jer. Abg pun dtg weekend lps nak book hotel untuk family dan kwn2. Alhamdulillah semua selesai maybe dah 80% la. Kad undangan pun dh diedarkan last week.

Monday, April 13, 2009

Nak Final lorrr

Final paper dah nak start..mine start 24th nie, paper food chem, net will be 26th food preserve and last day 3rd of may..2 paper lol.. analysis instrument of food and last advanced sensory evaluation!! hah..semua tu killer paper..nak wt cmner...kena jgk score la kan...wish me all da best...chow..huhu..

Saturday, March 28, 2009

What's life...

our booth no 8 ;-)


we won...finally..ahhh lega sgt!!


my group of product development




di samping kak siti..org kuat dlm makmal kiteorg..without u..abislaa kami..


our banner..byk actually dugaan kena tempuh untuk banner nie..including excident tau..and background banner nie xdisplay supposely purple color ade kesilapan teknikal..so tht, nmpk putih jer..suci gitu hehehe..



Pada 6hb, 7hb dan 8hb mac, kami berdua balik mersing nak settlekan borang nikah. Tapi 7hb tu, abah ajak kiteorg ke umah akak kt kemaman..almaklumla, umah akak baru siap..hehehe..ni kt bwh nie, Nur Maisya Damia a.k.a professor..tp skrg nie die dah suka senyum.. nicela umah akak, kirenye puas hatila sbb ade compound yg luas, ble bt umah lg satu ;-) So balik jer dari umah akak, we both settlekan pemilihan baju pengantin dan pelamin kt mersing. Ptg ahad tu plak kami bertolak ke skudai untuk settlekan kt sane plak. So i stayed one nite there, unfortunately xle nak settle sbb butik tu busy dgn pelanggan lain, so we decided to come again next week. Bile pkir susah btul nak buat preparation nie, sbb both of us kena korek masa sendiri. Kadang2 sedih jugak sbb some of friends tak paham ape yg kite lalui..which made some misunderstanding.. nasib baik abg amat memahami masa belajar nanie. But at once he's also getting bored when what've we planned cant work proper just because i had something to do with my study (test,discussion on final project etc.) That's why, i have to be strong..manage it pro and try to arrange my time for every purpose. So tough tau...sampai nangis rasenye...;-( by da way, setiap masalah tu, ade jalan penyelesaian..itu yg selalu bermain di kepala besides pray to Allah. Memang mencabar bila kawan2 mula meminggirkan kite, the reason because i'm not show a good performance in group..yelaa..weekend jer balik mersing..balik skudai, so memang stressful la. Well skrg nie, alhamdulillah semua dah selesai, product development pun dah launching..gmbar ade kt atas..so hopefully, after this, my relationship between frens getting better..really hopes tht. (",)

nur maisya damia




Oklah..baru ade masa skit nak update blog nie.. these picture below ini diambil kat kursus perkahwinan @ Zura's Akademik di Bangsar. We all went on 21st and 22nd of february. Kononnye this akademik ramai artis yang join kursus kahwin di sini including maya karin (my fav) hehe;-p Well overall, penyampaian setiap penceramahan sangat berkesan dan kelakar giler so that tak la bosan n mengantuk kan. Yang bestnye, sesi penerangan tentang hala tuju nak settlekan borang nikah tu, so detail explanation dr cikgu tu, alhamdulillah both of us so lucky be there. Abis jer, trus gi pizza hut, sbb lapar sgt..u know laa ujan lebat plak tu..perut nie dah menari shuffle dah hehehe..so lepak kt bangsar village.






sesi minum pagi..mkn nasi lemak & teh O


di Pzza Hut hehehe..my spaggeti..;-P


Friday, March 13, 2009

A new born








Ahaa..Khairul Imaduddin bin Khairul Anwar ;-) new born...1st baby kaksu & along.. wish u to be a good mama & abah... yg suka skali pak ngah die la..hehehe!

Tuesday, February 17, 2009

Hectic life???

Lately i've been busy almost everyday..penat sgt! Pagi ke kelas..stay sampai kul 6 baru balik. keje makin belambak nak siapkan. Lab reports nak buat so project postponed lg. Especially my proposal for final project. Argghh...risau sangat. Last weekend lepak rumah kaksu and along, siapkan some big day preparation untuk guest side abg. Well, dalam kepala serabut sgt sbb macam2 nak buat. Tapi tu laa..kena be pro, list ape yang patut buat dulu ape yg kemudian. Sabtu ni abg join ke lanchang bwk student microb ukm ade project sana. And myself amik chance buat project product development kt lab dgn my team mates. Kad kawin tak tempah lagi..semua dah bising.. relax laa kan.. because this weekend dua2 sibuk dgn hal masing2, jd parents me and parents abg xble nak complaint ape2 la kan. Nak cari journal untuk project me ni susah betul la. Sabar nanie...(^-^) Kak su plak skrg tgh tunggu hari jer, nak due dah.. jd me and abg kena standby jgk nak teman along. Okie. Lagi 2 minggu me and abg kena balik mersing&skudai untuk settlekan dgn wedding planner. Jd kena siapkan keje n prepare for final cepat2 nanie....usaha!!!

Tuesday, January 27, 2009

undefined love


Kami arini mandi laut(air papan)..me+abg+iya+atikah(adik abg) hehe..abg's family stay 1 nite kt mersing..



Nur Izzah..anak my bro..semua suka die sbb suke sengih..dh dpt gelaran minah sengih since 3 months..hehe;-P

Sunday, January 25, 2009

Sinar baru!!


Just now both of family met kt umah mersing discuss skit bout our coming big day.. so dah confirm semuanye tarikh majlis kedua2 belah pihak..tema, hantaran and so on.. Alhamdulillah..cuak jgk hehe..erm, on that day jgk mom ajak confirmkan everything kt wedding planner tu. Ape2 nanti me akn bgtau pasni. Semoga segalanye diberkati Allah AlMighty..Amin!!!







We just already done one experiment bout anti browning. we done on apples by using sodium metabisulphate..




Okey, kami ade presentation project for product development..so my group..me+diba+pah+syazana+pijah. Hmm..product yg we all nak buat..jeng..jeng..jeng..nanti dululaa tak begitu confirm lagi ;-) overall, oklah my group semua sporting..ape yang penting?? kerjasama!!! huhu..




Aritu kaktie dapt 1st gaji..she's now one of my new housemates. So, die treat us la mkn pizza hut and of course my spaggeti ;-p me, arma and pah seronot!! *wink*




Ni mase jumpe mariam, yati (mum-to-be), cik pah.. hehehe release tension dgn dorang. Tau jerla..lately penuh dgn konflik..hua hua..ntah ape2 laa..so jumpe dorang ni mmg best giler. Hilang tension. Pada lyn..nani dh ckp baik2 pd "people" tu..but u know sumtimes i have to admit, maafkan org nie mematangkan kite kan..iye ke? hehehe...




Well guys..ni umah sewa kt shah alam..nak ke kelas..baru lepas settle prob:- who's lying to me!! hah...lega! Berakhir laa arapnyee...